Prisökningar av Bravo

På grund av ökade råvarupriser har vi varit tvungna att justera priser på Bravos juicer. Det är framför allt apelsinjuicekoncentrat som har ökat extremt mycket i pris. Anledning till det är dåliga skördar i Brasilien, där ca 70 % av allt apelsinjuicekoncentrat kommer ifrån. Det har lett mindre tillgång, brist på råvara och därmed ökade priser. Även andra råvaror har fått ökade priser, exempelvis äpple som vi har i många av våra juicer.  

Varför höjer ni inte alla produkterna lika mycket?
- Då det är just apelsinjuicekoncentrat som ökat mest i pris, är vi tvungna att höja priset på vår Apelsinjuice mer än övriga juicer.

Varför har ingen annan höjt priserna?
- Vi köper apelsinjuice på årskontrakt, vårt gamla kontrakt är slut och vi har nu gått över på ett nytt kontrakt med högre pris. Olika leverantörer skriver kontrakt vid olika tillfällen vilket påverkar när man justerar sina priser.
Vi räknar med att andra varumärken också kommer höja sina priser, då även de har ökade kostnader för råvara.

Daniel

Kommentarer

 • Hej
  Det är riktigt tråkigt att höra.
  Men tyvärr i denna ekonomin kommer nog få ha
  Råd med detta pris.
  RIP.
  Tom babel
 • Och vad är orsaken till att även Äppel juicen idag 4 dec kostar 38 kr.
  Dessutom 45 kr för Apelsin juicen.
  Sista köpet gnmf, finns alternativ.
  De kunder som försvinner Kommer Inte Tillbaka vid ev framtida prissänkning!
  LaMa
 • Hej,

  Även andra råvaror har fått ökade priser, exempelvis äpple som du nämner.

  Vänligen,
  Daniel
 • Från 31,95kr förra veckan i butik, 4/12-2023 till 38.95kr idag för Bravo Äppeljuice 2L idag. Sorgligt men sånt e livet. Den som tror att inflationen är över och räntorna vänder ner bör nog ändra sitt önsketänkande 😀
  Realisten
 • 30.95 kr till 44.95 kr på drygt en vecka, nä tack. Det blir andra frukostvanor from nu.
  Björn
 • Helt sjukt vilket pris det är på Bravo apelsin juice idag. Billigaste är runt 44:90kr och upp till 48:90kr. Med såna här priser så lär ni tappa groteskt mycket kunder som brukar köpa apelsin juice. Chock höjning med andra ord.
  Tomas
 • Är Brasilien det billigaste alternativet?
  Det finns andra länder som Sydafrika, Portugal eller Spanien med flera
  Ronnie
 • Hej Ronnie,

  Vi har leverantörer av apelsiner även i andra länder och jobbar hårt på att hitta så bra kvalitet till så billigt pris som möjligt. Just nu är det oerhört hög konkurrens om apelsinerna och det driver tyvärr upp priser.

  Vänligen,
  Daniel
 • Helt sjuk höjning på juicen.
  Vägrar att inköpa till ett pris av 45 kronor.
  Mvh
  Niclas Hagelberg
 • Intressant att andra juicer inte höjts i närheten av er höjning till 48 kr i butiken jag handlar. Exvis ica,s apelsinjuice har i princip inte höjts alls.har druckit bravo i många år men bytte direkt efter den häjningen som jag anser är överdriven. Varför höjer inte andra märken, de är inte i närheten av ert pris
  Tommy
 • Har nu slutat köpa Bravo-juice efter dessa horribla priser. Nä tack, är gapet efter pengar så stort blir det till slut osmakligt när det finns andra alternativ och producenter. Se inte bara mellan fingrarna. BRAVO gjort Bravo, kul att se att ni tappar så många kunder på detta.
  Roger
 • Kommer ni att sänka priset till normala nivåer sen då, eller är ni nöjda nu när ni lyckats trigga upp priserna. Inte ofta man sänker, så jag har svårt att tro att ni kommer att göra det. Tyvärr tror jag och många att detta är priset som är, och kommer förbli. Bedrövligt. Ni har förlorat många konsumenter nu.
  RJ
 • Blev också paff idag när jag såg priset på Bravo juice, nästan 40 kr på stor Maxi-butik. Jag kommer ihåg när den kostade runt 24 kr och det var inte särskilt länge sen. Över 50 % höjning på något år?? Kommer att fortsätta låta Bravo stå kvar i kylen på Maxi.
  Sofie
 • Samma här, 24 kronor var ett bra pris, men 50 kr är ocker priser. Köper nu ICA's egna juice, smakar likadant, och mycket billigare. Även dom använder apelsiner från Brasilien, precis som Bravo gör.
  RJ
 • Ni som skriver att ni ska köpa andra varumärken kan ju fundera på hur länge ni kan göra det innan dessa också höjs. Förhandlingar och prisjusteringar tar tid, bara en tidsfråga innan bravos konkurrenter höjer sina priser.
  SF
 • Ändå säljer Ica och Coop apelsiner för 15kr/kg.
  Billigare har det inte varit på länge så man undrar.
  Ronnie Andersson
 • Väldigt smart av dig att jämföra färska apelsiner och apelsinjuice från koncentrat, wow!  

  Du vet om att det krävs en del apelsiner för att göra juice va?
  SF
 • Fick världens chock idag när jag skulle köpa sonens favoritdryck Bravo apelsinjuice, 2L för 61kr!!!??? Visserligen är det i en butik i glesbygden, men från att ha kostat redan hutlösa 46kr (förra veckan)  till att nu kosta 61, det blev för mycket för min plånbok. Det resulterade tyvärr i att sonen blev utan.
  Carola
 • Första gången jag kollat ett matpris och fått en chock kom idag när jag på ICA skulle lägga ner två stycken 2L Bravo apelsinjuice i kundvagnen, läste snabbt på prisskylten: 47:90kr/st. Haha, tack men nej tack. De fick åka in i hyllan igen.
  Johan Klingspor
 • Köpte i helgen 2L Bravo apelsinjuice på Matdags i Högdalen för 56:-, sjukt dyrt
  Micke

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.